Goda råd för er som behöver en underhållsplan

Äger du en bostadsrätt och är medlem i en bostadsrättsförening? Har ni tänkt på er underhållsplan, om ni har en? Tyvärr är detta en aspekt som många bostadsrättsföreningar försummar. Att ha en välskriven underhållsplan kan dock vara avgörande för att förebygga oväntade kostnader och till och med katastrofer.

Perfecta Projektledning erbjuder möjligheten att skapa eller förbättra er underhållsplan. Genom att ha en välutvecklad underhållsplan kan ni inte bara undvika onödiga utgifter utan även förhindra potentiella större problem. Dessutom kan en sådan plan resultera i lägre försäkringspremier när det är dags för större underhållsåtgärder.

Att lägga tid och resurser på att utforma och följa en underhållsplan kan vara en klok investering för er bostadsrättsförening. Med Perfecta Projektledning får ni en bra konsult som upprättar underhållsplan tillsammans med er.

Se till att ha med allt i underhållsplanen

En effektiv underhållsplan strävar efter att sammanställa åtgärder som säkerställer långsiktig bevaring av fastighetens skick. I planen inkluderas mindre frekventa åtgärder som behöver genomföras mindre än en gång per år, medan rutinmässiga underhållsåtgärder hanteras som driftåtgärder och separeras i planen. Exempel på sådana åtgärder kan vara gräsklippning och filterbyte i ventilationssystemet. Att särskilja dessa åtgärder är avgörande för att säkerställa ett korrekt och effektivt fastighetsunderhåll över tid.

För en bostadsrättsförening innefattar en omfattande underhållsplan ett brett spektrum av åtgärder för att upprätthålla fastighetens funktionalitet och skick. Det kan inkludera renoveringar av fasader, relining av avloppsrör och takomläggningar. Dessutom kan sådana planer involvera regelbundna myndighetsbesiktningar som obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och energideklaration, om det är nödvändigt enligt lagstiftningen.

Använd en konsult för att få hjälp mer er underhållsplan

Att ta fram en underhållsplan är inte alltid det enklaste! Så det kan vara värt att anlita en konsult som upprättar underhållsplan som passar för just er förening. Det är vad Perfecta kan hjälpa er med. De har även en mängd andra bra tjänster ni kan ha nytta av.